نمونه سئوال حرفه وفن سال دوم وسوم

چهارشنبه 29 آذر 1391 09:28 ب.ظ

نویسنده : علی اصغر مردانی

نمونه سوالات درس حرفه و فن _ دوم راهنمایی

.


 

سؤالات واحد 1 – فناوری سیستم :
1 – به نظر شما ، پل کدامیک از نیازهای انسان را برطرف می کند؟
 
عبور و مرور انسان ها، و هر آن چه مربوط به او است . از جمله ماشین آلات صنعتی و کشاورزی و ادوات نظامی ، دام و بطور کلی هر چه از روی آن میگذرد.
 
  2 – به نظر شما چه رابطه ای بین نیاز و تولید یک محصول صنعتی یا کشاورزی وجود دارد؟
 
نیاز عاملی برای اختراع و ساخت یک وسیله صنعتی است. در کشاورزی نوع نیاز تعیین کننده نوع کشت محصول کشاورزی است. مانند یک روش جدید برای کشت و تکثیر گیاهان.
 
  3 – به تصاویر ص 4 کتاب درسی نگاه کنید:
چه عواملی باعث شد ماشین ریسندگی جای گزین دوک دستی شود؟
 
پیشرفت علم، افزایش جمعیت، کشف مواد جدید، لزوم افزایش سرعت و باعث این تغییرشد. 
 
  4- انسان برای تولید گرما یا سرما، کدامین محصول های فناوری را ساخته است؟
 
برای تولید گرما : شوفاژ ، بخاری ، کرسی ، بخاری برقی و …
برای تولید سرما : کولر، یخچال، پنکه ، بادبزن و …. 
 
  5 – یک کارخانه تولید کفش را در نظر بگیرید؛ چه چیزهایی وارد کارخانه می شود؟
 
مواد اولیه به موادی گفته می شود که هیچ گونه تغییراساسی روی آن انجام نگرفته و به آن مواد خام هم گفته می گویند،مانند: چرم ، پلاستیک، لاستیکو … 
 
 6 – به نظر شما آیا درخت یکسیستم است؟
 
بله، زیرا تمام اعضای یک درخت بطور هماهنگ با هم کار می کنند. نیز دارای سه قسمت اصلی هر سیستم است.
الف - ورودی : شامل، آب و مواد معدنی
ب - پردازش : شامل، تبدیل مواد اولیه ی ورودی به شیره ی گیاهی
ج- خروجی : شامل،عمل رشد، تولید ، محصول و اکسیژن 
 
  7 – صفحه کلید چه قسمتی از سیستم رایانه است؟
 
ورودی است 
 
  8 – پردازش دو رایانه چگونه انجام می گیرد؟
 
در قسمت پردازش ، کلیدی اطلاعات وارد شده به سیستم ، توسط دستگاه ها و برنامه هایی که از قبل توسط انسان به سیستم داده شده است، مورد تغییر و تحول قرار می گیرد. 
 
  سؤال های واحد 2 – کار با برق :
1 – وسایل برقی موجود در تصاویر صفحه چهارده را با توجه به کاربرد آن ها دسته بندی کنید؟
 
الف - اطلاع رسانی :  تلفن، تلویزیون و رادیو
ب - لوازم خانگی : ‌ماشین لباسشویی
ج- حمل و نقل : ‌اتومبیل ، قطار ، کشتی و هواپیما
د - تفریحی و هنری  :  دوربین عکاسی 
 
  2 – در صنعت و کشاورزی چه استفاده هایی از برق می شود؟
 
از برق در صنعت برای به کار انداختن جرثقیل های سنگین و سبک جهت جا به جایی قطعه های بزرگ و کوچک استفاده می شود. همچنین در به کار انداختن الکتروموتورها، جهت تولید نیرو و … نیز استفاده می شود. اما در کشاورزی از برق ،برای موتور آب و مواردی از این قبیل بهره می برند. 
 
  3 – برای پیش گیری از خطرهای احتمالی برق چه راه هایی را پیشنهاد می کنید؟
 
داشتن فیوز برای هر مدار به طور جداگانه – استفاده از کلیدهای محافظ جریان برق، وجود سیم ارت در مصرف کننده ها راه های پیشنهادی است. 
 
  4 – آیا استفاده از سیم اتصال به زمین تمامی خطرهای ناشی از کار با برق را برطرف می کند؟ چرا ؟
 
خیر، زیرا از انواع اتصال های خطرناک برقی ، یکنوع آن که خطر اتصال به بدنه است را برطرف می کند. 
 
  5 – اتصال سیم فاز به بدنه چه خطراتی دارد و چگونه می توان جلوگیری کرد؟
 
در این اتصال، بدنه ی وسایل برقی دارای برق شده و موجب برق گرفتگی می گردد و به وسیله ی سیم ارت (سیم اتصال به زمین) می توان جلوگیری نمود.
برای جلوگیری می توان از سیم ارت (سیم اتصال به زمین ) استفاده کرد. 
 
  6 – برد الکتریکی چیست؟
 
برد صفحه ای است که قطعه های مورد نیاز یک مدار الکترونیکی (برای انجام یکوظیفه ی خاص) روی آن نصب می شود. 
 
  7 – کار مقاومت در مدارهای الکترونیکی چیست؟
 
کنترل مقدار جریان الکتریکی است. 
 
  8 – دیود در مدار الکتریکی چگونه عمل می کند؟
 
دیود شبیه کلید یک پلی است که تنها از یکطرف جریان الکتریکی را عبور می دهد. 
 
  9 – مدارهای مجتمع یا آی سی از چه قطعه هایی ساخته شده است؟
 
این قطعه از تعداد زیادی مقاومت ، خازن ، دیود و ترانزیستور ساخته شده است. 
 
  10 – قطب های مثبت و منفی باتری و برق شهر را با هم مقایسه کنید.
 
در باتری همواره قطب های مثبت و منفی ثابت هستند. ولی در برق شهر قطب ها در ثانیه پنجاه بار تغییر می کند. 
 

 

    

پرسش واحد 3 – بهداشت
1 – آب مورد نیاز انسان و سایر جانداران ، چگونه تأمین می شود؟
 
به دو طریق :‌آب های سطحی و آب زیر زمینی که به صورت جاری و ساکن است. 
 
  2– نقش انسان در کاهش و افزایش آلودگی آب ها چیست؟
 
نقش انسان در کاهش آلودگی‌: ریختن زباله در آب ، کنترل فاضلاب ، جوشاندن آب، استفاده از ظروف تمیز و مطلوب، استفاده از مواد شیمیایی ( ید – کلر)استفاده از صافی ها در کاهش آلودگی مهم است. نقش انسان در افزایش آلودگی : رو باز بودن آب، نزدیک بودن چاه آب به فاضلاب، ریختن زباله در آب از موارد افزایش آلودگی است. 
 
  3 - آب آشامیدنی باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
 
پاک و سالم ، بدون رنگ ،‌بدون بو ،‌بدون مزه ، صاف و زلال از ویژگی های آب آشامیدنی است. 
 
  4- روش های سالم سازی آب را نام برید؟
 
جوشاندن آب و استفاده از صافی شنی ، دو روش سالم سازی آب است. 
 
 5- چه بیماری هایی به دارو نیاز ندارند؟
 
بسیاری از بیماری ها مانند سرماخوردگی ، سرفه های خفیف و ضعیف که با استراحت، غذای مناسب ومراقبت درمان می شوند، به دارو نیاز ندارند. 
 
 6- زیان های استفاده بی رویه از داروها چیست؟
 
برخی از داروها میزان فعالیت بدن را کاهش می دهند و بعضی داروها میزان فعالیت بدن را زیاد می کنند. به طور کلی استفاده بی رویه از داروها در اعصاب و قلب تأثیر منفی دارند و بسیار خطرناک هستند. 
 
  7- منشأ داروها از چیست؟
 
داروها ممکن است منشأ گیاهی ،‌حیوانی یا معدنی داشته باشند. همچنین به روش شیمیایی تهیه شوند. 
 
 

 8- به چه داروهایی مجاز می گویند؟
 
برخی از داروها فوایدی دارند که بیمار در زمان کسالت ناچار به استفاده از آن ها است. در واقع فایده ی دارو بیشتر از زیان آن است. به این گونه داروها مجاز می گویند. مانند : آنتی بیوتیکها. 
 
  پرسش واحد 4 – کار با چوب
1 – چگونه می توان عمر مفید چوب ها را درمقابل پوسیدگی و هجوم حشره ها افزایش داد؟
 
به وسیله ی اشباع کردن با مواد آلی و معدنی، آغشته کردن به مواد رنگی (پل استرها)، خشککردن در کوره، اندود کردن با مواد نایلونی می توان عمر مفید چوب را افزایش داد. 
 
  2 – چگونه می توان سختی و نرم بودن چوب ها را به وسیله رنده و اره تشخیص داد؟
 
چوب های سخت، هنگام برش دارای خاک اره های نرم هستند. ولی چوب های نرم در هنگام برش دارای خاک اره های زبر بوده و عمل برش سریع بر روی آن انجام می شود . هنگام رنده کاری چوب های سخت، براده های حاصله از رنده، قطر و طول کم و برعکس در چوب های نرم، براده ها - قطر زیاد (کلفت) و طول بیشتری دارند. 
 
 3 – چرا چوب بر خلاف خیلی از اجسام دیگر، ‌روی آب می ایستد؟
 
به دلیل متخلخل (سوراخ) بودن آن ووزن مخصوص چوب که از وزن مخصوص آب کمتر است. 
 
 4 – چرا تیرهای مورد استفاده در تونل معدن ها را از چوب می سازند؟
 
الف - مقاومت تیرهای چوبی در برابر رطوبت تونل ها، بیشتر از تیرهای فلزی است.
ب- به علت هشدار دهنده بودن آن، چون چوب قبل از فروپاشیدن ، سر و صدا ایجاد می کند.
ج - سبکاست و حمل و نقل آن به داخل تونل آسان تر انجام می گیرد.
 
 
  5- اگر چوب طبق اصول فنی و مناسب خشکنشود، چه اشکالی به وجود می آید؟
 
پس از کاربرد، در چوب ترک و شکاف ایجاد شده و کج می شود. 
 
  6 – چرا چوب های مرطوب زود می پوسند؟
 
از شرایط رشد و نمو قارچ ها ، حشره ها و حتی میکروب ها وجود رطوبت است. در چوب های مرطوب، این فرصت برای رشد و نمو قارچ و حشره به وجود می آید. در نتیجه باعث پوسیدگی چوب می شود. 
 
  7 – از چوب های پهن برگان بیشتر در چه کارهایی استفاده می شود؟ چرا؟
 
در کارهای تزئیناتی . ساخت مبلمان و تهیه روکش ها از چوب های پهن برگان بیشتر استفاده می شود. چون تنوع رنگ در این گونه چوب ها بیشتر است. 
 
  8– چوب را به چه منظور خشک می کنند؟
 
تا وزن آن کاهش و مقاومت چوب افزایش یابد. هم چنین قابل پرداخت و رنگ کردن باشد. 
 
  9– زمان لازم برای خشک کردن چوب در روش طبیعی به چه عواملی بستگی دارد؟
 
به نوع چوب و ضخامت آن بستگی دارد. 
 
 10 – در خشک کردن چوب به روش مصنوعی، چه عواملی قابل کنترل است؟
 
درجه حرارت، جریان هوا و میزان رطوبت از عوامل قابل کنترل در خشک کردن چوب به روش مصنوعی است. 
 
  11 – مزایای خشک کردن چوب به روش مصنوعی را بیان کنید.
 
زمان خشک کردن چوب کوتاه است. رطوبت چوب ها را تا هر اندازه که لازم باشد می توان تنظیم کرد. حشره و قارچ های چوب خوار به وسیله حرارت از بین می روند. این مزایا در خشک کردن چوب به روش طبیعی وجود ندارد
 

 

  پرسش واحد 5 – کار با فلز
1 - به نظر شما ، تیرآهن های بزرگ و بلند چگونه به هم متصل شده اند؟
 
به وسیله جوشکاری ، پیچ و مهره متصل شده اند. 
 
 2– فلزها چگونه به اشکال مختلف در می آیند؟
 
الف - به وسیله دست و ابزارهای دستی : مثل سوهان کاری ، برش کاری ، سوراخ کاری
ب - به وسیله ماشین کاری مانند : تراش کاری، سنگ زنی ، سوراخ کاری و … 
 
 3– چرا با هویه های کوچک نمی توان قطعه های بزرگ فلز را به هم متصل کرد؟
 
چون حرارت ایجاد شده توسط هویه به اندازه ای نیست که بتواند قطعه های بزرگ فلزی را داغ کند. 
 
  4– چرا باید سیم لحیم ، زودتر از فلزی که لحیم کاری می شود داغ و ذوب شود؟
 
زیرا اگر نقطه ی ذوب سیم لحیم بالاتر از فلز باشد، قبل از این که سیم لحیم ذوب شود، فلز مورد نظر ذوب می شود و لحیم کاری امکان ندارد. 
 
 5 – اتصال جداشدنی را با ذکر مثال تعریف کنید.
 
در این نوع اتصال ، قطعه ها را به آسانی می توان از هم جدا کرد. از این رو به آن اتصال موقت نیز می گویند. مانند: پیچ و مهره 
 
 6 – لحیم کاری را تعریف کنید
 
اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر، به وسیله ی آلیاژی به نام لحیم ( آلیاژ قلع و سرب) را لحیم کاری گویند.
 
پرسش واحد 6 – ساختمان سازی :
1 – ساختن یک بنا چه مراحلی دارد؟
 
چهار مرحله را شامل می شود. این مراحل عبارتند از:
الف) نقشه برداری ب) مرحله ی طراحی ج) مراحل اجرایی ، شامل: پیاده کردن نقشه، پی کنی، پی سازی، بتن ریزی و ... د) مرحله ی بهره برداری 
 
  2. به وسیله دوربین نقشه برداری، چگونه می توان محور افقی یا عمودی را مشخص کرد؟
 
در داخل دوربین خطوط نازکی به نام «تار» وجود دارد که به وسیله آن می توان محور افقی یا عمودی را مشخص نمود. اگر از داخل دوربین به ستون نگاه کنید و ببینید که «تار عمودی» در امتداد ستون است، آن ستون عمودی است. 
 
  3- چه علائمی در نقشه خانه باید اجرا شود؟
 
کادر نقشه، نقشه، جدول مشخصات ، راهنما ،و توضیحات و علامت شمال در نقشه خانه قابل اجراست. 
 
 4- جدول مشخصات نقشه باید شامل چه ویژگی هایی باشد؟
 
این جدول شامل : مشخصات نقشه،‌شماره ی نقشه، نوع نقشه، مهندس طرح، میزان کوچک یا بزرگ نمایی نقشه و نام رسم کننده ی نقشه است، که در سمت چپ ، پائین نقشه درج می شود. 
 
  کشاورزی :
1 - بزرگی و کوچکی ریشه گیاهان و عمق نفوذ آن در خاک، چه تأثیری در رشد گیاهان دارد؟
 
گیاهانی که دارای ریشه ای سطحی هستند به دفعات بیشتر آب نیاز دارند و با حجم آب کمتر) . ریشه ی این نوع گیاهان تنها می توانند مواد غذایی سطح خاکرا جذب نمایند ولی گیاهانی که ریشه ی عمیق دارند و به دفعات آب کمتر( با حجم آب بیشتر) و به مواد غذایی بیشتر با دفعات کمتر نیاز دارند. 
 
  2 – چه عوامل محیطی در رشد گیاهان مؤثرهستند؟
 
رطوبت ، هوا، آب ،‌نور ،‌خاک و دماعامل محیط رشد گیاهان هستند. 
 
  3 – به چه گل هایی روز کوتاه گفته می شود؟ ویژه گی این گل ها چیست؟
 
برخی از گل ها مانند: داوودی برای گل دادن به هشت الی یازده ساعت نور در روز نیاز دارند که به آن ها، گل های روز کوتاه می گویند. 
 
  4 – یکی از راه های تأمین مواد غذایی مورد نیاز گیاهان گلدانی را بیان کنید.
 
تعویض سالیانه خاک گلدان با خاک مناسب که باعث رشد گیاهان می شود. 
 
  5 – انواع کودها را نام ببرید؟
 
کودها دو نوع هستند . شامل: کودهای آلی و کودهای شیمیایی 
 
  6 – چه عواملی باعث پوسیده شدن ریشه و خشک شدن گل های گلدانی می شود؟
 
وجود خاک سنگین و رسی که با آبیاری ، فضاهای خالی بین ذرات خاک از آب پر شده و هوا به ریشه گیاه نمی رسد. 
 
 7 – روش های تکثیر گیاهان را نام ببرید.
 
الف - روش کشت دانه یا روش جنسی
ب - روش های غیرجنسی مانند قلمه زدن ،‌خوابانیدن ،‌پیوند زدن و ... 
 
 8 – کودهای شیمیایی چه نوع کودهایی هستند؟
 
این نوع کودها شامل مواد معدنی، مانند: ازت، فسفر، پتاسیم و آهن هستند که به دو صورت مایع و جامد در اختیار گیاهان قرار می گیرد. 
 
  9 – قلمه زدن را توضیح دهید.
 
قلمه زدن عبارت است از قراردادن قسمتی از ساقه یا برگ یک گیاه در شرایط مناسب و مراقبت از آن تا پیدا شدن ریشه ، جوانه زدن و تبدیل آن به یک گیاه کامل، گذراندن این مراحل را قلمه زدن گویند . 
 
دامپروری :
1 – کدام یک از کارخانه های تولیدی برای تولید محصول خود از حیوانات استفاده می کنند؟
 
کارخانه های کفش دوزی، مراکز تولیدی،‌پوشاک،‌کارخانه سرم و واکس سازی،‌کارخانه های تولید مواد غذایی ، لبنی و ... 
 
  2 – به چه علت پیش گیری از بیماری های دام ، بهتر از درمان آن است؟
 
چون هزینه ی پیش گیری به مراتب کمتر از درمان است. همچنین به تولید ضرر و زیان وارد می شود و تلفات کم می شود. در نهایت به سلامتی انسان ها هم کمک می کند. چون تعداد زیادی از بیماری ها دام با انسان مشترک است. همچنین به فرض درمان دام، تولید محصول به زمان قبل از بیماری بر نمی گردد. 
 
 

 3 – چگونه می توان از انتقال بیماری هایی چون: تب مالت ، سل و سیاه زخم به انسان جلوگیری کرد؟
 
رعایت مسائل بهداشتی دام، بهداشت افراد و در صورت بیمار شدن دام، مصرف نکردن از محصول دام و تماس برقرار نکردن با آن ، می توان تا حدودی از انتقال بیماری جلوگیری کرد. 
 
  4 – دام به چه حیواناتی گفته می شود؟
 
به حیوان هایی نظیر: گاو، شتر، گوسفند، گاو میش ، بز، اسب و خرگوش دام اطلاق می شود. 
 
  5 – رعایت مواد بهداشتی در پرورش دام به چند دسته تقسیم می شود؟ نام ببرید.
 
دو دسته : الف – بهداشت دام داری
ب- بهداشت انفرادی دام. 
 
ادامه پرسشهای واحد8
 
  6 – چه کارهای را در بهداشت انفرادی دام ها باید انجام داد؟
 
شست و شوی دام ، ضدعفونی کردن، پشم چینی، کرک چینی و واکسینه کردن دام علیه بیماری ها از جمله کا رهای بهداشت انفرادی دام است. 
 
  7 – مواد غذایی مورد استفاده در تغذیه دام به چند دسته تقسیم می شوند؟ نام ببرید.
 
دو دسته
الف :‌مواد علوفه ای
ب: مواد غذایی متراکم (کنسانتره) 
 
  8 – مواد غذایی متراکم به چه موادی گفته می شود؟
 
به موادی گفته می شود که دارای انرژی زیاد و سلولز (مواد قندی) کم باشد. مانند جو، گندم، سبوس، ذرت و سویا 
 
 

  صنایع غذایی:
1 – چرا پنیر را در آب نگه داری می کنند؟
 
به دلیل جلوگیری از فعالیت میکروب ها ، آب گیری و خوش طعم بودن پنیر، در آب نگهداری می شود. 
 
 

  2 – چرا شیر استریلیزه را می توان خارج از یخچال نیز نگه داری کرد؟
 
چون با استریل کردن شیر، کلیه آنزیم ها، میکروب ها و موجود های زنده شیر از بین می روند. 
 
 

  3 – چه عواملی موجب فساد مواد غذایی می شود؟
 
سه عامل کلی موجب فساد مواد غذایی می شود.
الف – عامل میکروبی مانند: فساد شیر و ...
ب – عامل فیزیکی ، مانند: دما، حرارت و نور
ج – عامل شیمیایی، مثل: ترکیبات شیمیایی (کپک زدن) 
 
 

  4 – صنایع غذایی را تعریف کنید؟
 
به مجموعه فعالیت هایی که برای تهیه و نگه داشتن بهداشتی غذاها مانند: خشک کردن ، پاستوریزه ، کنسرو و بسته بندی کردن انجام می گیرد، صنایع غذایی گفته می شود. 
 
  5 – اصول نگه داری غذاها بر چند اصل اساسی استوار است؟
 
سه اصل :
الف – از بین بردن میکروب ها و جلوگیری از فعالیت آن ها
ب - از بین بردن عوامل مؤثر در فساد (مانند: اکسیژن)
ج - بسته بندی مناسب برای جلوگیری از آلودگی مجد د غذا به میکروب ها و جلوگیری از ورود اکسیژن
 
  6 – وجود چه ماده ای در شیر باعث حفظ نوزادان در مقابل عفونت ها می شود؟
 
ماده ای که حاوی پادتن است.
 
  7 – شیر پس از تولید چه مراحلی را در کارخانه های شیر پاستوریزه طی می کند؟
 
دریافت شیر خام، صاف کردن ، سرد کردن و نگه داری شیرخام در تانکهای ذخیره کارگاه پاستوریزاسیون شیراز آن جمله است. 
 
 

  8 – استریل کردن به چه معناست؟
 
با کمکاستریل کردن ، کلیه آنزیم ها و موجودات زنده ی مواد غذایی و هوای بین آن ها و نیز قوطی کنسرو که ممکن است با فعالیت خود سبب تغییراتی در غذا شوند، از بین می روند. 
 
 9 – مراحل تهیه ی پنیر را بیان کنید.
 
پاستوریزه کردن شیر ، سرد کردن شیر تا حدود سی درجه سانتی گراد ، اضافه کردن مایه ی پنیر به شیر – برش و آبگیری – نگه داری در آب نمکمراحل تهیه پنیر است. 
 
 10- اگر شیر هنگام جوشاندن تغیر شکل پیدا کند و یا به صورت دلمه درآید نشانگر چیست؟
 
دلیل بر فاسد بودن آن است و باید از مصرف آن خودداری کرد. 
 

نویسنده:علی اصغر مردانی  

نمونه سوالات درس حرفه و فن _ سوم راهنمایی

 


سوالات امتحان نهایی حرفه و فن

الف-پاسخ صحیح رامشخص کنید:

 

1-عمل این قطعه الکترونیکی شبیه کلید یک طرفه قابل کنترل(خودکار) می باشد:

الف-دیود                 ب-خازن              ج-ترانزیستور           د-مقاومت

2-نیروی موتورازطریق کدام یک از مجموعه های زیر به چرخها منتقل می شود؟

الف- فنربندی         ب- هدایت وفرمان            ج-چرخ وترمز           د- دستگاه انتقال قدرت

3-کدام یک از قطعات زیرانرژی مکانیکی رابه انرژی الکتریکی تبدیل می کند؟

الف-باتری            ب-دینام                ج-موتور                د-ترموستات

4-برای ازبین بردن کدام لکه باید از آب سرداستفاده شود؟

الف- خون               ب-چربی               ج- چای             د- لاک

5- هدف از نگه داری مواد غذایی چیست؟

الف- جلوگیری ازفساد مواد میکربی         ب- جلوگیری ازتغییرات شیمیایی

ج- افزایش مدت زمان نگه داری              د- همه موارد

6- معمولا درجه حرارت بدن انسان بین..........تا..........درجه سانتیگراد است وافزایش آن را تب می گویند.

الف-2/36تا3/37                          ب- 3/36تا2/37

ج-6/33تا3/37                             د-1/36تا1/37

7- برای پاک کردن کدام لکه ابتدا باید از آب جوش استفاده کرد؟

الف-چسب           ب-خون             ج-قهوه            د-آدامس

8- علامت(         ) درمدارها نشان دهنده کدام قطعه الکترونیکی است؟

الف- خازن           ب-ترانزیستور         ج-دیود            د- مقاومت

9- پنجه رکاب وچرخ دنده از اجزای کدام یک ازسیستم های دوچرخه می باشند؟

الف- انتقال قدرت         ب-هدایت وفرمان          ج-بدنه واسکلت          د-برق رسانی

10- دستگاه آوو متر کدام کمیت را اندازه گیری می کند؟

الف- ولتاژ           ب-جریان          ج-مقاومت           د-هرسه مورد

11- یاد گیری کودک از چه زمانی آغاز می شود؟

الف- از بدو تولد        ب-از6 ماهگی         ج- از2 سالگی        د-از زمان آغاز مدرسه

12- یکی از مهم ترین مراحل تولید هر محصول فناوری.....................است.

الف- انتخاب وتغییر مواد                       ب- ارزیابی

ج- انتخاب رنگ                                   د- انتخاب طرح

13- شکوفایی استعداد ها ورشد وسلامت کودک به کدام یک ازعوامل زیربستگی دارد؟

الف- تغذیه                                         ب- بهداشت فردی

ج- شرایط وامکانات محیط زندگی             د- واکسیناسیون

14- کدام یک از وسایل زیر وظیفه انتقال حرکت ازجعبه دنده به چرخ ها رابرعهده دارد؟

الف- دیفراسیل                ب-گیربکس             ج-کلاچ              د- جعبه دنده

 

ب- درجاهای خالی کلمه ی مناسب بنویسید:

 

1- در چرخ های خیاطی برقی باوارد آوردن فشار پا برروی پدال نیروی........به نیروی......... تبدیل می شود.

2- والدین و مراقبان کودک باید علاوه بر نیازهای جسمی به نیازهای................و................او توجه کنند.

3- از درهم رفتن الیاف..................ورقه کاغذ ساخته می شود.×

4- موتورهای الکتریکی انرژی...................را به انرژی..................تبدیل می کنند.×

5- دربین حشرات موریانه ها و...................چوب خواربیشترین صدمه را به چوب می زنند.

6- عبور دادن روکش های مصنوعی از داخل چسب مخصوص یا رنگ باعث می شود که کاغذ در برابر رطوبت و...................مقاوم گردد.

7- صبحانه در سنین....................ازاهمیت خاصی برخوردار است.

8- شکل تاج درختان به شکل های...................و...................و تخم مرغی دیده می شود.×

9- در تغذیه طبیعی زنبورعسل از................و..................استفاده می کند.

10- هدف از اصلاح درختان میوه به دست آوردن یک درخت.....................و...................است.

11- دربین حشرات...................و.................نقش بیشتری در زندگی انسان دارند.

12- مناسب ترین غذا برای کودک تا سن 6 ماهگی فقط...................است.

13- یکی ازمهم ترین مراحل تولید هر محصول فناوری مرحله..................و...................مواد است.×

14-عامل بسیاری از بیماری های خطرناک موجودات بسیار ریزی هستند که به آن ها.................می گویند.

15-سیستم هشدار دهنده مکانیکی در دوچرخه می تواند...................و....................باشد.

16- آبزیان جانوری را به دو گروه....................و...................تقسیم می کنند.

17- بهترین دما برای رشد ماهیان گرمابی.................درجه ومعروف ترین آنها ماهی..................است.×

18- برای روشن وخاموش کردن یک لامپ از دو نقطه از کلید.....................استفاده می شود.

19- درصورت کامل نبودن واکسیناسیون مادر باردار باید به او واکسن....................تزریق شود.×

20-باتری خودرو انرژی....................را به انرژی....................تبدیل می کند.

21- اساس کار فناوران در تولید یک محصول فناوری، اصل....................است.

22- کودک از............ماهگی اشیا را تعقیب می کند ودیدن چیزهای متحرک را دوست دارد.

23- قارج ها باعث...................چوب می شوند و رنگ طبیعی آن را تغییر می دهند.

24- برای تهیه روکش های مصنوعی،ورقه کاغذ را از داخل.................یا رنگ عبور می دهند.

25- جسمی که جریان الکتریکی را آسان تر عبور می دهد، دارای مقاومت الکتریکی....................است.

26-راه ها نباید پیچ یا......................داشته باشند.

27- قسمتی که ریشه را به شاخه یا تاج درخت وصل می کند.....................خوانده می شود.

28- به مربایی که از میوه له شده وشکر تهیه می شود.....................می گویند.

 

 

ج- پاسخ کوتاه بدهید.

 

1-درصورت استفاده نکردن از لباس مخصوص دربخش رادیولوژیِ، انسان به چه بیماری خطرناکی مبتلا  می شود؟

2- کدام بیماری است که نه واکسن دارد ونه درمان قطعی؟×

3- برای حفظ سلامت مادر وجنین درصورت کامل نبودن واکسیناسیون مادر چه واکسنی باید تزریق شود؟×

4- در حقیقت وسایلی هستندکه به کمک آنها می توان مقدارمصرف یک مایع را کنترل کرد؟×

5- رنگ آمیزی،تزیین وچیدن قطعات کنار هم درچه بخشی از زیبایی محصول مورد توجه قرار می گیرد؟

6- مقاومت الکتریکی را در مدارها به چه صورتی نشان می دهند ؟ (رسم شکل)×

7- در ساختمان سازی بهترین روش برای توضیح و توجیه و ارائه کار چیست؟

8- یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی چیست؟

9- در اتومبیل مجموعه وزن خودرو و سرنشینان و بار را تحمل می کند ؟

10-نظارت مستقیم بر ساخت و ساز ساختمان ها در شهرها توسط چه سازمانی انجام می گیرد؟×

11- کدام گروه از مواد غذایی وظیفه رشد و ترمیم بدن را بر عهده دارند؟

12- از روش های خشک کردن میوه ها وسبزی ها یک مورد را نام ببرید.×

13- قطعات نازک و کوچک به دست آمده از تنه درخت را چه می نامند؟

14- در اتومبیل کدام وسیله باتری را همیشه در حالت شارژ نگه می دارد؟

15- از استون برای پاک کردن چه نوع لکه ای استفاده می شود؟×

16- زنجیر مربوط به کدام سیستم فرعی یک دوچرخه است؟

17- از در هم رفتن این الیاف ورقه کاغذ ساخته می شود؟×

18- نام دیگر جعبه دنده خودرو چیست؟

19- از چه سنی کودک علاوه بر شیر مادر، به غذای کمکی نیز نیاز دارد ؟

20- برای آب بندی محل اتصال مغزی به بدنه ی شیر از چه وسیله ای استفاده می شود ؟

21- در کدام یک از روش های انجماد مواد غذایی از آب نمک ،ازت مایع وگاز کربنیک مایع استفاده می شود؟

22- به قسمتی از موتورگفته می شود که درون موتور دوران می کند ؟

23- نام دیگر ترکیبات چوب چیست؟

24- یکی از معروف ترین ماهیان گرمابی را نام ببرید.×

 

د- جملات صحیح را با علامت(ص)وجملات غلط را با علامت(غ) مشخص کنید.

 

1- درسال 1888 دانلپ اصلاحاتی روی تایرهای بادی اتومبیل انجام داد. (          )

2- احتیاجات غذایی انسان درهمه مراحل زندگی یکسان است.             (          )

3- درآبیاری تحت فشار مصرف آب ومقدار آب به هدر رفته زیاد است.   (        

4- وظیفه رادیاتور درخودرو خنک نگه داشتن موتور می باشد.            (         )

5- جسمی که جریان الکتریکی را آسان تر از خود عبور دهد، دارای مقاومت الکتریکی بیشتری است.(           )

6- از آب جوش ومحلول گلیسیرین برای پاک کردن لکه قهوه یا چای استفاده می شود.(           )

7- دینام نیروی مکانیکی را از موتور می گیردوبه انرژی الکتریکی تبدیل می کند.      (           )

8- پنجه رکاب و چرخ دنده، اجزای سیستم انتقال قدرت در دوچرخه می باشند.            (           )

9- مواد پروتئینی را مواد مغذی محافظ می نامند.                                                (           )

 

 

ه- سوالات تشریحی:

 

1- با دستگاه آوومتر یا مالتی متر چه کمیت های الکتریکی را می توان اندازه گرفت؟

2- چیپس چیست ؟

3- وظیفه کلاچ چیست ؟

4- مغز انسان از چه تشکیل شده و چه وظیفه ای دارد؟

5- واکسن چیست ؟

6- چرا زوج های جوان باید قبل از ازدواج به پزشک متخصص مراجعه وبا او مشورت کنند؟

7- وظیفه دیفرانسیل چیست؟

8- کنترل ساخت وساز ساختمان ها در شهر وروستا ازچه جهاتی دارای اهمیت می باشد؟×

9- به چه بخشی از مواد غذایی ماده مغذی گفته می شود؟

10- لکه گیری پارچه یعنی چه؟

11- درپیوند زدن درختان در خزانه جهت پیوند رو به چه سمتی است؟ چرا؟

12- آبزیان به چه موجوداتی گفته می شوند؟

13- در راه سازی اگر رودخانه در مسیر باشد ونتوان آن را خاک ریزی کرد، چه باید کرد؟

14- عادت های بد غذایی میان وعده در سنین نوجوانی چه بیماری هایی را در بزرگ سالی در پی خواهد داشت؟

15- چرا نباید لباس های بافتنی را پس از شستن آویزان کرد ؟

16- ماهیان گرمابی به چه ماهیانی گفته می شوند ؟

17- هرس را تعریف کنید ؟×

18- وظیفه واشر در شیرآلات بهداشتی چیست ؟

19- رشد چیست ؟ تعریف کنید.

20- چرا برای از بین بردن لکه خون از آب گرم استفاده نمی کنند؟

21- چرا نباید لباس های بافتنی را اتو کرد ؟

22- وظیفه دستگاه تعلیق در اتومبیل چیست؟

23- وظیفه باتری در اتومبیل چیست ؟

24- ماکت چیست؟ تعریف کنید.

25- در راه سازی چه زمانی از پل استفاده می شود؟

26- روش های خشک کردن میوه وسبزی را بنویسید.×

27- مواد مغذی محافظ را نام ببرید.×

28- سه نمونه از طرح کاشت درختان را بنویسید.×

29- از محصولات زنبور عسل( به غیرازعسل) سه مورد را بنویسید.×

30- هدف از پرورش درختان زیر چیست ؟

سپیدار(              )                گردو(             )              نارون(            )

31- دو ماده مغذی انرژی زا را نام ببرید.×

32- هدف از اصلاح بذر و پیوند زدن و هرس درختان چیست ؟

33- جهت جلوگیری از نمدی شدن پارچه پشمی( در شست وشو) چه می کنند؟×

34- قسمت های اصلی یک درخت را نام ببرید.×

35- کلاف (شناژ) همانند چیست و کار آن را بنویسید.×

36- چهار مرحله زندگی کرم ابریشم را بنویسید.×

37- دو مورد از وظایف و خدمات شهرداری ها را بنویسید.

38- در راه سازی اگر مانع یا تپه ای در مسیر راه وجود داشته باشد،چه کاری باید انجام بگیرد؟

39- دسترسی مردم به مواد غذایی ونحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف به چه نکاتی بستگی دارد؟

40- قبل از شست وشوی لباس ها به چه نکاتی باید توجه کرد؟×

41- چرا درختان را باید با نظم خاص و فاصله مناسب کاشت؟

42- دو مورد از مراقبت های ویژه پس از کاشت نهال یا درخت را نام ببرید.

43- در پرورش کرم ابریشم، هریک از موارد زیر در چه مصارفی مورد استفاده قرار می گیرد؟

الف- روغن شفیره (                    )                ب-فضولات کرم (                    )

44- دو مورد از عواملی که در پرورش ماهی از بروز بیماری جلوگیری می کنند را بنویسید.

45- برای نگه داری مواد غذایی به وسیله گرما دو روش مثال بزنید.

46- هرس درختان در چه زمانی انجام می گیرد؟

47- یک نمونه از ماهیان سردابی و یک نمونه از ماهیان گرمابی را نام ببرید.×

48- برای پیش گیری از بیماری در کندو چه اقداماتی باید انجام داد؟

49- ماکت برای چه کسانی بهترین روش توضیح و توجیه می باشد؟

50- چر نوجوانان به انرژی بیشتری نیاز دارند؟

51- قبل از شست شو واتو کشی لباس ها چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

52- خشک کردن یعنی چه!؟

53- متداولترین روش تکثیر تجاری درختان را بنویسید.





دیدگاه ها : () 




آخرین ویرایش: چهارشنبه 16 اسفند 1391 09:48 ق.ظ



احمد تیموری
شنبه 14 اردیبهشت 1392 03:36 ب.ظ
لطفا سوالات درس 7 حرفه ی دوم را بگذارید
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic